Over ons 

Public Food is een beweging werkzaam op het gebied van strategie, actie-onderzoek en ontwikkeling. We zijn opgericht in 2020 en gevestigd in Nederland.

Team

Floris Visser  (1985) combineert zijn achtergrond als kunstenaar met zijn achtergrond in cultuurkritiek en sociale wetenschappen. Vertrekpunt in zijn werk is de organisatie van collectiviteit. Hoe geef je vorm aan begrippen als toegang, dialoog en pluraliteit? Dat proces van papier naar dagelijkse realiteit en andersom van status quo naar nieuwe ontwerpbeginselen is waar hij zich het liefst mee bezig houdt. Hij maakt daarbij gebruik van werkvormen waarin inhoud, vorm en productie samenkomen om zo een idee tastbaar en testbaar te maken in de praktijk. Floris volgde het Dutch Art Institute (MA) en studeerde eerder Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en daarna Taal- en Cultuurstudies (BA).   

Klankbordgroep

Mari Pitkanen (1984) is vegan chef. Wat begon vanuit een activistische benadering om plantaardig eten te promoten, ontwikkelde zich steeds meer in een passie voor koken. Ze professionaliseerde dit verder door de jaren heen in verschillende restaurants en een koksopleiding. Haar academische achtergrond in de sociale wetenschappen (BA Filosofie) en geesteswetenschappen (RMA Gender and Ethnicity) geeft vorm aan haar manier van koken en krijgt uitdrukking als interesse in nieuwe modellen voor een duurzame en plantaardige toekomst voor onze planeet. Ze is ervan overtuigd dat we interdisciplinaire werkwijzen nodig hebben om tot innovatieve oplossingen te komen voor de problematiek van ons voedselsysteem.